Hekktrimming

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Trimming Og Fjerning Av Hekker I Bergen

Vil du ha hjelp til å trimme eller fjerne en hekk?

Ta kontakt med oss i dag, vi står til tjeneste! Vårt team av meget flinke arborister har over 20 års erfaring og vi utfører alle typer oppdrag når det kommer til hekker. Vi kan til og med hjelpe deg med å plante nye hekker.

Vi forstår at klipping av hekker kanskje ikke er din favorittaktivitet. Kanskje mangler du også både tid og riktig utstyr til å gjøre jobben riktig.

Men vi har tid, utstyr og kompetanse til å klippe eller fjerne alle typer hekker.

Overlat jobben til oss! Vi har trimmet utallige hekker og står klare til å hjelpe deg.

Ikke bare det, men vi gjør jobben:

Trygt
Profesjonelt
Raskt

Og til den laveste prisen

Kontakt oss i dag så kommer vi på en gratis og uforpliktende befaring! Etter befaringen gir vi deg et pristilbud. 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no
Profesjonell hekktrimming Bergen

Hvorfor Bør En Hekk Trimmes?

Regelmessig beskjæring av hekker har flere fordeler. Her er noen av de viktigste:

Attraktiv estetikk: Ved å jevnlig trimme og vedlikeholde hekken, får du en velstelt og estetisk tiltalende hekk. Dette kan bidra til å skape en visuell appell som forbedrer hele eiendommen.

Ønsket form: Ved å trimme hekken jevnlig, kan du opprettholde eller skape ønsket struktur og form. Hekkens utforming kan være en viktig del av hagedesignet og tilføre en ekstra dimensjon til utemiljøet.

God helse: Ved å fjerne døde eller syke grener gjennom trimming, stimulerer du sunn vekst og vitalitet i hekken. Dette omsynet til hekkens helse kan ha positive ringvirkninger på hele hagens økosystem, da det minimerer risikoen for spredning av sykdommer.

Begrense overvekst: Ved å trimme hekken forhindrer du at den tar for mye plass. Dette gir mulighet for andre plantearter og muliggjør et variert landskapsdesign. Det gir også fleksibilitet for utvidelser eller omorganisering av utendørsområder etter behov.

Færre skadedyr: Ved å trimme hekker reduseres skjulesteder for skadedyr. Dette bidrar til å opprettholde en sunn og trygg hage.

Økt sollys: Ved å trimme hekken får andre planter i hagen eller utendørsområdet bedre tilgang til sollys, noe som er avgjørende for sunn vekst og utvikling.

Rimelig og proff hekktrimming i Bergen

Forbedret utsikt: Hekker har en tendens til å vokse raskt, og det tar ofte ikke lang tid før denne veksten hindrer utsikten. Ved å trimme hekkene åpner du opp utsikten din og gjør uteområdet mer oversiktlig.

Mer privatliv: En godt trimmet hekk fungerer som en effektiv skjerm mot nysgjerrige blikk utenfra, og gir deg ikke bare privatliv, men også en følelse av ro.

God funksjonalitet: En veltrimmet hekk gjør vedlikeholdet lettere og gir enklere tilgang til andre områder i hagen. Dette inkluderer enkel tilgang til blomsterbed, stier og andre hageelementer.

Økt blomstring: Ved å trimme hekken kan du stimulere til mer blomstring, noe som skaper en fargerik og blomstrende atmosfære utendørs.

Forebygging av sykdom: Å jevnlig trimme hekker fungerer som en proaktiv tilnærming for å fjerne potensielle kilder til sykdom. Dette reduserer risikoen for at skadelige infeksjoner sprer seg, og opprettholder dermed den generelle helsen til hagen.

Økt levetid: Gjennom regelmessig trimming kan du betydelig forlenge hekkens levetid. Dette forebygger overbelastning, sykdommer og andre problemer som kan oppstå ved manglende vedlikehold.

Generelt bør du unngå å trimme mer enn 25% av grenene, da dette kan skade hekkens helse.

Merk at visse hekker kan kreve en mer nøyaktig timing og tilnærming for riktig trimming enn andre hekker.

Rask og topp kvalitets trimming av hekk i Bergen

Hvis du er i tvil eller har spørsmål om trimming av hekker i Bergen, kontakt oss her!

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Hva Er Det Beste Tidspunktet På Året For Å Trimme Hekker?

Normalt er vinteren og tidlig vår de beste tidspunktene for å beskjære hekker i Bergen.

Hvorfor?

Fordi om vinteren går busker og hekker inn i dvale. I dvale hviler de før varmere vårtemperaturer får dem til å gå inn i en ny vekstsyklus.

Beskjæring under hviletid (kalt “sovende beskjæring”) har flere fordeler:

Flott hekk klipping Bergen

Hekken opplever mindre stress: Når hekken ikke er i vekst, kan den lettere helbrede sårene fra beskjæringen. Om vinteren mister hekkene også mindre saft fra kuttene sammenlignet med sommeren.

Patogener er også i dvale: Om vinteren går mange insekter, sopp og patogener også i dvale, og er derfor mindre aktive. Det er derfor mindre sannsynlig at de angriper hekken.

Strukturen blir tydeligere: Når hekken er bar, blir det enklere å se strukturen, og det blir dermed lettere å identifisere hekkens “skjelett” samt døde eller skadede grener.

Økt blomstring: Ved å beskjære hekker om vinteren øker sjansen ofte for mer blomstring (for de hekker som har blomster). 

Hva med beskjæring på andre tidspunkter av året?

Hovedbeskjæringen av de fleste hekker bør gjøres om vinteren. Men det finnes også situasjoner der mer enn én beskjæring er hensiktsmessig.

Her er de vanligste grunnene til at det kan være gunstig med mer enn én beskjæring i året:

Rimelig hekk klipping i Bergen

Fjerning av skadde eller syke grener.

Oppnå det beste utseendet på hekken etter at blader og grener har vokst ut.

Gi hekken mer rom for luftsirkulasjon og sollys ved å åpne den opp.

Redusere overvekst.

Selv om de fleste hekker vanligvis bør trimmes en gang i året, kan det være situasjoner der det er hensiktsmessig å trimme hekker to ganger i året. Dette gjelder spesielt for hekker med rask vekst eller der man ønsker å opprettholde en bestemt form gjennom hele vekstsesongen.

Noen av hekktypene som kan dra nytte av to årlige beskjæringer inkluderer:

Løvfellende hekker: Dersom du har en løvfellende hekk med rask vekst, som for eksempel bøk eller liguster, kan det være nyttig å trimme den både om våren og igjen mot slutten av sommeren. Dette bidrar til å opprettholde formen og en tett struktur gjennom hele vekstsesongen.

Formelle hekker: Dersom du har formelle hekker eller hekker som må beskjæres nøye av estetiske årsaker, kan det være nødvendig å trimme dem to ganger (eller hyppigere) i året for å opprettholde den ønskede formen. Dette gjelder spesielt for geometriske former eller nøyaktige hagestrukturer.

Bartrærhekker: Enkelte bartrær, som thuja eller einer, tåler hyppig beskjæring godt. Å trimme dem om våren og deretter igjen mot slutten av sommeren kan bidra til å holde dem kompakte og sunne.

Det er essensielt å tilpasse beskjæringen til de spesifikke behovene til hekktypen du har, samt til klimatiske forhold i ditt område. Hvis du er usikker på hvor ofte du bør trimme hekken din eller trenger hjelp, så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Vi klipper i Bergen.jpg

Hvordan Kan Vi Hjelpe Deg?

Hva med å la oss ta en titt på hekken du ønsker å trimme? Vi tilbyr dette helt kostnadsfritt. Kontakt oss her, så kan vi avtale en passende tid for en gratis befaring! 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Etter at vi har inspisert hekken eller hekkene du ønsker å trimme eller fjerne, vil vi gi deg en prisvurdering for jobben.

Du kan også sende oss bilder eller en video av hekken og områdene rundt. Basert på dette, kan vi i noen tilfeller gi deg et pristilbud uten å måtte komme på befaring.

Dette pristilbudet vil inkludere en kostnadsoversikt, tidsramme og alle andre nødvendige detaljer.

Normalt sett kan vi starte arbeidet umiddelbart, eller i løpet av noen få dager etter at vi har en avtale på plass.

Når beskjæringen er fullført, vil det vanligvis ligge mange grener på bakken. Hvis ønskelig, tar vi gjerne med oss alt dette og deponerer det. Ønsker du å beholde grenene, gir du bare beskjed. Vi kan også flishugge grenene om ønskelig.

Uansett om vi fjerner grenene eller ikke før vi drar, vil vi sørge for å rydde opp og forlate eiendommen din i tipp topp stand.

Vårt mål er å utføre jobben så sikkert, profesjonelt, raskt og kostnadseffektivt som mulig for deg. Vi ønsker at du skal være helt fornøyd med arbeidet, og håper du tar kontakt med oss neste gang du trenger hjelp. 👍

Vi trimmer hekker i Bergen

Hvordan Trimmer Vi Hekker?

Siden hekker vanligvis er ment å gi privatliv, er det viktig at de er så tette som mulig fra topp til bunn. I de fleste tilfeller bør også hekken trimmes slik at toppen er noe smalere enn bunnen. Denne formen sikrer at de nedre grenene langs sidene av hekken får tilstrekkelig sollys til å vokse og fylle ut hekkens kropp.

For å opprettholde rette linjer når vi trimmer hekken, setter vi vanligvis opp retningssnorer som referansepunkter. Disse snorene festes til pinner stukket ned i bakken i endene av hekkerekken. Snorene markerer formen vi ønsker, og veileder oss når vi beskjærer hekken.

Vanligvis er det nok med fire snorer – én øverst og én nederst på hver side av hekken. På svært høye hekker kan imidlertid en tredje mellomliggende snor på hver side være til hjelp.

Vi begynner som regel med å beskjære toppen av hekken for å skape en fin og rett overflate. Deretter trimmer vi sidene av hekken for å lage sider som er så jevne som mulig med retningsnorene. Vi bruker vanligvis både manuelle hekkesakser og motoriserte sager for å oppnå best mulig resultat.

Vanligvis avslutter vi med å trimme endene av hekken.

Dette er fremgangsmetoden vi normalt sett anvender for en standard hekkklipping, men avhengig av type hekk og ønsket form på hekken, kan metodene variere.

Trimming gjør vanligvis at en hekk vil respondere med ny og kraftig vekst. Dette er en god tid å gi den næring. Vi anbefaler derfor en mild gjødsling med kompost eller langtidsvirkende gjødsel, og vi anbefaler også å vanne hekken grundig for å hjelpe til med å kickstarte ny vekst og bidra til at den tar opp gjødselen.

Bergen's beste hekktrimming

Fjerning Av Hekk I Bergen

Trenger du hjelp til å fjerne en hekk?

Enten du trenger å fjerne én eller flere hekker på grunn av overvekst, sykdom eller for å gi plass til nytt landskapsarbeid, er vårt erfarne team klare til å håndtere oppgaven.

Det er flere grunner til at kunder velger å fjerne en hekk. Noen ganger har hekken blitt gammel eller mistet formen. Andre ganger kan sykdom eller skadedyrangrep gjøre hekken usunn, og fjerning blir nødvendig for å plante en ny hekk eller forhindre spredning til andre planter. Noen kunder ønsker også å frigjøre plass for nye landskapsprosjekter eller endringer i hageutformingen.

Før vi starter oppdraget, sjekker vi alltid om det er vannledninger, kabler eller andre objekter i jorden der hekken står, for å unngå å påføre skade på infrastruktur.

Vanligvis vil vi først kutte ned hekken slik at bare røttene er igjen. Hvis røttene ikke fjernes, vil hekken vanligvis fortsette å vokse. Så hvis du planlegger å plante en ny hekk, legge gress der hekken stod, eller bruke området til noe annet, er det viktig å fjerne røttene.

Normalt sett bruker vi en mini gravemaskin, en stubbefjerner eller annet maskineri for å fjerne alle røttene.

Når vi har fullført fjerningen av hekken din, sørger vi også for at all avfall blir samlet og levert til en egnet fasilitet for miljøvennlig avhending.

Hekk klipping gratis befaring Bergen

Hvor Mye Koster Hekktrimming I Bergen?

Prisen for hekktrimming vil avhenge av disse faktorene.

Dersom hekkens helse er dårlig (for eksempel hvis den er angrepet av insekter eller sopp), kan kostnadene bli høyere, da jobben vil kreve økt forsiktighet.

Jo høyere og lengre hekken er, desto mer arbeid er det å trimme den. Dette vil også gjenspeiles i prisen.

Om du ønsker at vi skal trimme én side eller begge, og om du vil at vi skal senke toppen av hekken, vil også påvirke prisen.

Hekkens type vil også påvirke kostnaden. En hekk med små, delikate blader vil ta lengre tid å beskjære og vil være dyrere enn en hekk laget av robuste, eviggrønne nåler.

Dersom vi har god tilgang til hekken med maskiner og personell, vil kostnadene vanligvis være lavere.

Dersom hekken din har blitt trimmet i løpet av det siste året, vil det være billigere å vedlikeholde den enn om den er overgrodd eller ikke har blitt pleiet på mange år.

Dersom du ønsker å lage en topiary eller annen intrikat form, vil kostnaden være høyere enn hvis du kun ønsker en enkel beskjæring. Dette skyldes at det tar mer tid og ferdighet å skape slike former.

Avhengig av disse faktorene, så er dette våre priser for trimming av hekker:

Hekk Lengde Pris 
5 meter Kr. 1,500 – 3,000
10 meter Kr. 2,500 – 4,500
15 meter Kr. 3,500 – 5,500
20 meter Kr. 4,500 – 6,500
25 meter Kr. 5,500 – 7,500
30 meter Kr. 6,500 – 8,500
Hekk trimming gratis befaring Bergen

Men det kan også være spesielle omstendigheter ved jobben som kan påvirke prisen. Derfor er prisene ovenfor ment å være veiledende.

For at vi skal kunne gi deg en nøyaktig pris for jobben, trenger vi enten å komme på befaring for å inspisere hekken du ønsker å trimme, eller så trenger vi bilder/video. I noen tilfeller kan vi gi et pristilbud hvis vi har gode bilder eller video.

Etter at vi har forstått omfanget av jobben, vil vi gi deg et konkret pristilbud.

Ta kontakt med oss her for å sende oss bilder / video, eller for å be om en gratis befaring!

Du finner mer informasjon om priser for hekktrimming i Bergen her.

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no
Perfekt hekk trimming Bergen

Vi Setter Alltid Sikkerhet Først

Vår hovedprioritet er sikkerhet. Det betyr at vi alltid nøye vurderer hekkene, omgivelsene og potensielle faremomenter før vi begynner å trimme hekker.

Når vi trimmer og beskjærer hekker, bruker vi alltid sikre arbeidsmetoder. Vi benytter maskiner og manuell kraft for å gjøre jobben mest mulig effektiv og sikker.

Dette gjør det mulig for oss å utføre jobben på en forsiktig måte og redusere enhver risiko og fare så mye som mulig.

Vi har ansvarsforsikring og personskadeforsikring for alle våre medarbeidere, og vi bruker alltid nødvendig sikkerhetsutstyr når vi er ute på oppdrag. Vi har også utviklet en godt gjennomarbeidet plan for å identifisere potensielle faremomenter knyttet til vår egen drift.

I tillegg bruker vi sikker jobbanalyse for å kartlegge risiko og ivareta sikkerheten på alle oppdrag vi utfører.

Du finner mer informasjon om hekktrimming i Bergen på vår Google-side.