Trepleie

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Trepleie Og Beskjæring Av Trær I Bergen

Trenger du hjelp med trepleie, beskjæring eller trimming av trær i Bergen? Eller av busker og hekker? Kontakt oss i dag så kommer vi og hjelper deg!

Vi forstår at ikke alle har tid til å trimme trær. Eller lyst. Eller har kunnskap om hvordan det bør gjøres.

Vi kan derfor gjøre jobben for deg. Og vi kan pleie alle typer trær og vegetasjon uansett situasjon. Ingen jobb er heller for stor eller for liten. 

Ikke bare det, men..

Vi gjør jobben:

Trygt
Profesjonelt
Raskt

Og til den laveste prisen

Bestill befaring i dag så kommer vi og gjør en vurdering. Dette er helt kostnadsfritt for deg! 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no
Billigst trepleie i Bergen

Hva Er Grunnene Til At Du Bør Pleie Et Tre?

Mange tror muligens at å beskjære et tre er å kun trimme noen grener her og der.

Men trepleie er mer enn som så, og tilfeldig kutting kan faktisk skade treet. Det er vitenskap og systematikk som ligger bak (mer informasjon om dette lenger ned).

I likhet med periodisk vedlikehold av hus, bil, sykkel, etc., så bør også trepleie være en normal del av periodisk vedlikehold av trær du bryr deg om.

Periodisk beskjæring av trær har flere fordeler. Her er noen av de viktigste:

Økt vekst: Når du beskjærer en gren på den riktige måten, så stimulerer du til ny vekst. Det som er viktig er å beskjære rett ovenfor vekstnodene på grenene. Om du skulle ønske kraftig vekst av et tre, så kan du beskjære grenene ganske hardt på disse punktene. Denne typen beskjæring kan være spesielt effektiv hvis treet har en svak vekstdel som du vil styrke.

Rimelig trepleie i Bergen

Økt blomst- og fruktproduksjon: Riktig beskjæring vil normalt øke veksten av blomsterknopper, som igjen vil gi mer blomster og frukt. I tillegg kan frukttrær beskjæres lett om sommeren, noe som vil øke sirkulasjon av luft rundt fruktene. Dette vil normalt også føre til mindre problemer med fruktsykdommer og angrep av insekter.

Bedre trehelse: Riktig beskjæring vil gi treet bedre helse. Dette kan gjøre treet mer motstandsdyktig overfor insekter, sopp, etc., og kan øke levetiden til treet.

Forandre treets form: Med beskjæring på en bestemt måte kan vi få et tre til å vokse i en ønsket form. Vi kan gjenskape et tres naturlige form, men vi kan også lage spesielle former, slik som runde eller firkantede utforminger.

Penere tre: Ved å trimme vekk døde, skadede og uønskede grener, kan vi gjøre et tre penere og mer ryddig.

Beskytte mennesker og eiendom: Hvis et tre har døde eller svake grener, så kan riktig beskjæring redusere risikoen for at disse faller ned. Om disse skulle falle, kan de skade mennesker, eiendommer, kraftledninger, etc.

Beskjæring av tre i Bergen

Bedre utsikt: Trær og busker kan fort gro såpass at de er i veien for utsikten din. For å igjen åpne utsikten, så kan du trimme bort denne overveksten. Når trær har grodd for høye kan en kronereduksjon (kutting av toppen av treet) også være en god måte å åpne utsikten på.

Mer sol og mindre skygge: Trær og busker som har vokst mye vil ofte gi mye skygge. Om du  ønsker å slippe inn mer sol, så kan du trimme vekk overvekst.

Redde treets liv: Hvis et tre har blir skadet av vind, snø eller liknende, så kan riktig beskjæring redde livet til treet.

Beskjæring betyr imidlertid ikke å kutte tilfeldige grener på tilfeldige steder. Hvis du kutter for mange grener eller på feil steder, kan du gjøre stor skade. Grener som blir kuttet på feil steder kan slutte og gro eller dø, og i verste fall kan hele treet dø.

En hovedregel er at du ikke bør kutte vekk mer enn 25% av grenene på treet.

Vær også oppmerksom på at visse treslag krever mer presist tidspunkt og tilnærming for riktig beskjæring, enn andre treslag. Det vil si at de kan være mer sårbare, og at trimming bør gjøres innenfor bestemte tidspunkter.

Når Bør Du Beskjære Trær

Skulle du ønske hjelp med beskjæring av trær, kontakt oss så kommer vi og hjelper deg. 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Når Bør Du Beskjære Trær? Sommer Eller Vinter?

Det er best å beskjære trær om vinteren.

Hvorfor?

Det er fordi trær går i dvale om vinteren. Når trær er i dvale, er de mindre aktive og sparer energi mens de venter på varmere temperaturer. 

Beskjæring mens trær er i dvale har flere fordeler:

Trepleie stort tre i Bergen

Mindre stress for trærne: Siden trærne ikke er i vekst om vinteren, så vil de oppleve mindre stress fra beskjæringen. Vinterbeskjæring gir også trærne god tid å lege sårene fra kuttene. 

Mindre aktive angripere: Om vinteren er insekter, sopp og patogener også i dvale, eller mindre aktive. De vil derfor normalt ikke angriper treet om vinteren.

Lettere å se trestrukturen: Om vinteren når trær ikke har blader, så er det lettere å se strukturen på treet, og det er derfor enklere å forstå hvilke grener man bør kutte.

Økt fruktproduksjon: Beskjæring om vinteren vil normalt gjøre at frukttrær vil produsere mer frukt.

Kan du beskjære om våren eller sommeren?

Ja, du kan beskjære om sommeren eller våren.

Men:

Du bør ikke gjøre ‘hovedbeskjæringen’ om våren eller sommeren.  

Og beskjæring om våren eller sommeren gjøres normalt på grunn av spesielle omstendigheter. Disse er de vanligste omstendighetene:

Tretrimming I Bergen

Sterk vind eller snøfall kan skade grener som senere kan falle av og forårsake skade på eiendom. Det kan være lurt å kutte disse grenene.

Det er smart å trimme vekk grener som er angrepet av sopp, insekter eller som har blitt syke.

Etter at bladene har vokst ut får du et annet bilde av treet enn om vinteren. Du kan derfor beskjære lett om våren eller sommeren for å få ønsket form på treet. 

Du kan beskjære lett om våren eller sommeren for åpne opp treet for å øke luftsirkulasjon og sollys.

Du kan også beskjære busker og trær som har vokst seg for store og som rett og slett er i veien.

Selv om noe beskjæring kan gjøres om våren eller sommeren, så bør du trimme så lite som mulig i vekstsesongen. Og vi anbefaler at du ikke gjør en kraftig beskjæring mer enn en gang i året.

Dette kan medføre stor skade eller potensielt drepe treet.

Vi Kan Hjelpe Deg Med Trepleie I Bergen

Hvordan Kan Vi Hjelpe Deg Med Trepleie I Bergen?

Steg nummer 1 er for oss å komme på befaring for å vurdere treet eller trærne som trenger trepleie. Dette er helt kostnadsfritt for deg. Kontakt oss her, så avtaler vi et passende tidspunkt for en befaring! 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Etter at vi har kommet på befaring og vi har forstått arbeidet, så vil vi fortelle deg hvor mye det vil koste, hvor lang tid det vil ta og når vi kan starte.

Vi vil også gi deg et skriftlig tilbud. Dette vil inneholde en kostnadsoversikt og alle andre detaljer du trenger skriftlig.

Normalt kan vi starte jobben i løpet av et par dager.

Etter at beskjæringen er fullført, vil det normalt være igjen et stort antall grener på bakken. Hvis du ønsker, så tar vi gjerne med oss grenene. Hvis du vil beholde de selv, så bare si ifra. Vi kan også flishugge grenene om du skulle ønske det.

Og uansett om vi tar med oss grenene eller ikke, så vil vi rydde opp og forlate eiendommen din i tipp topp stand før vi drar.

Vi vil gjøre vårt beste for å utføre jobben så kjapt, effektivt og gunstig kostnadsmessig for deg som mulig. Vi vil at du skal bli super fornøyd med jobben vår, og vi vil også gjerne gjøre den neste jobben du trenger. 👍

Hvordan Beskjære Et Tre I Bergen

Hvordan Beskjærer Vi Treet Ditt?

Før vi begynner jobben, er det viktig at vi vet hvorfor du vil beskjære treet.

Er det fordi du ønsker en periodisk beskjæring? Vil du fjerne grener som potensielt kan skade mennesker, kjæledyr eller eiendom om de skulle falle? Eller ønsker du å endre treets form? Eller er det en annen grunn?

Når vi vet hva du ønsker, så vet vi hvordan vi skal planlegge arbeidet.

Når det er sagt, så vil dette vanligvis være vår fremgangsmåte:

Vi vil først vurdere treet. Vi vil analysere treets størrelse og form, og deretter legge en plan for hvordan vi vil at det skal se ut når jobben er gjort.

Deretter vil vi identifisere de grenene som former treets “skjelett”. Vi vil ikke kutte disse grenene, fordi dette kan skade treet.

Vi vil starte med å kutte av skadede og ødelagte grener. Disse grenene bør fjernes slik at vann og næringsstoffer de tar, istedenfor blir gitt til friske grener.

Vi vil så tynne ut partier som har overvekst av grener. Vi trimmer vekk grener som krysser eller er nær hverandre. Dette vil åpne treet slik at sollys kan nå så mange steder av treet som mulig. Dette gjør også at luft kan sirkulere bedre, noe som igjen normalt vil føre til mindre sopp- og insekt-angrep.

Deretter vil vi kutte vekk grener som vokser innover (mot midten av treet). Disse grenene er normalt mindre pene å se på, og de bryter også den ideelle trestrukturen.

Vi vil også trimme vekk grener som kan være i veien. Det kan for eksempel være grener som blokkerer utsikt, henger over telefonledninger, hus, etc.

I tillegg, om du skulle ønske at treet skal ha en mer firkantet eller spesiell form, beskjærer vi treet deretter.

Trimming Av Hekk I Bergen

Vi vil vanligvis aldri trimme vekk mer enn 25% av et treets grener. Det er fordi dette kan skade treet og gjøre det mindre motstandsdyktig mot insekter, sopp og patogener.

For å bevare treets optimale helse, vil vi også la det være levende grener på minst 2/3 av treet.

Vi har en sterk anbefaling når det gjelder trepleie:

Ikke gjør en tung beskjæring mer enn en gang i året. Det er fordi dette kan være belastende for treet, og fordi et tre trenger tid for å komme seg etter en beskjæring.

Hvor Mye Koster Trepleie I Bergen?

Hvor mye trepleie i Bergen vil koste, vil avhenge av diverse faktorer.

For eksempel hvis treet er angrepet av sopp eller insekter, kan det kreve mer arbeid og det vil derfor normalt koste noe mer.

Om treet skulle være i nærheten av kraftledninger eller eiendom som potensielt kan bli skadet under beskjæring, vil jobben normalt være mer arbeidskrevende og derfor også koste mer.

Hvis vi ikke skulle få grei tilgang med maskinene våre og vi derfor må bruke mer manuell arbeidskraft, vil det normalt føre til økte kostnader.

Men hvis det er rutinemessig jobb, så vil de følgende være de omtrentlige kostnadene for trepleie i Bergen:

Trestørrelse Pris
Opptil 5 meter Kr. 850 – 2,800
5 – 10 meter  Kr 1,050 – 4,900
10 – 15 meter Kr 1,750 – 6,300
15 – 20 meter Kr 2,800 – 7,700
20 – 25 meter Kr. 4,200 – 10,500
Over 25 meter Kr. 5,600 – 14,000
Hvor Mye Koster Trepleie I Bergen

Men det er viktig å presisere at det kan være spesielle omstendigheter ved jobben som kan ha en innvirkning på prisen. Derfor er prisene ovenfor ment å være veiledende.

For at vi skal kunne gi deg en nøyaktig kostnad for arbeidet, så trenger vi først å komme på befaring for å vurdere jobben.

Etter at vi har kommet på befaring, vil vi gi deg en nøyaktig pris og et skriftlig tilbud.

Og – hvis du ønsker at vi skal pleie mer enn ett tre, så vil vi også gi deg en kvantums rabatt. 👍

Kontakt oss her, så kommer vi på befaring så fort vi kan.

Denne befaringen er helt kostnadsfri for deg. 👍

53 00 53 05

Gratis Befaring

Gratis Befaring

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Email Oss

Send Oss En Epost

Eller email oss på post@bergentreservice.no
Eller email oss på post@bergentreservice.no

Kronereduksjon I Bergen

Trær vokser fort, og det tar ofte ikke lang tid før de er høye og hindrer utsikten din. Det kan da være passende å kutte av toppen og trimme de øverste grenene på treet. Dette kalles en kronereduksjon.

Men det er også andre tilfeller hvor en kronereduksjon kan være passende.

Hvis toppen av et treet har grodd slik at den er i kontakt med hus eller bygninger, kan det spre fuktighet, sopp og insekter til eiendommen. I et slikt tilfelle kan det være lurt å foreta en kronereduksjon slik at det ikke lenger er kontakt mellom tre og bygning.

Du vil kanskje tenke at det kan være like greit å fjerne hele treet. Men det er billigere og enklere å bare redusere kronen på treet.

Pleie av tre i Bergen

Vi Setter Alltid Sikkerhet Først

Sikkerhet er alltid vår hovedprioritet når vi utfører oppdrag. Før vi starter vil vi derfor vurdere omgivelsene og nærliggende bebyggelse, potensielle risikoer, etc. nøye.

Vi benytter også alltid sikre arbeidsmetoden når vi driver med trepleie. Dette gjør at vi kan utføre jobben vår på en forsiktig måte, og redusere enhver risiko og fare så mye som mulig.

Våre arbeidere har ansvarsforsikring og personskadeforsikring, og benytter alltid nødvendig sikkerhetsutstyr når vi utfører oppdrag. Vi prøver alltid å ha en plan for å adressere potensielle faremomenter knyttet til vår egen drift.

Du finner mer informasjon om trepleie i Bergen på vår Google side.